👧Знайомтесь! Цю життєрадісну дівчинку звати Оля!

👧Знайомтесь! Цю життєрадісну дівчинку звати Оля! Вона весела і допитлива, з її личка майже ніколи не зникає щира усмішка. Дитина, від якої віє позитивом та неймовірною енергетикою. Олічка – вихованка Бориславського інклюзивно-ресурсного центру. Щотижня вона займається з фахівцями, щоб удосконалювати свої вміння та навички, вчитися тим речам, які для інших є зовсім звичними. Дівчинка понад усе любить музику й танці, та й взагалі будь-які активності їй до душі. Вона завжди з радістю йде на заняття і не хоче розлучатися з вчителями після їх закінчення.
🎲В інклюзивно-ресурсному центрі Олі, та й всім вихованцям, що відвідують заняття, спеціалісти допомагають розвивати емоційну стійкість, пам’ять, увагу та самовідчуття, навчають дітей сприймати свої емоції та розуміти їх причини, покращують навички мовлення і точно знають: ці дітки – це окремий світ, який потребує багато любові, теплоти, турботи й розуміння.
➡️А щоб заняття в інклюзивно-ресурсному центрі були більш продуктивними та дозволили діткам з особливими потребами брати активну участь в іграх на відкритому повітрі, ІРЦ взяв участь у конкурсі мінігрантів «Підтримка ініціатив спільнот в Україні».
Завдяки перемозі в цьому конкурсі на подвір’ї закладу невдовзі встановлять спортивно-ігровий майданчик, де розмістять: балансир, карусель, спеціальні тренажери, гойдалку, стінку для лазіння, пісочниця, столик з кріслами. Займатися та бавитися рухливі ігри тут зможуть дітки шкільного віку з порушенням опорно-рухового апарату, з церебральним паралічем та іншими фізичними й психічними проблемами. Вартість цього проєкту становить 170 тис. грн.
✅Вищезгаданий конкурс проходив у рамках проєкту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» за фінансової підтримки Шведської церкви, технічної підтримки й координації благодійної організації Christian Aid (Велика Британія) та відокремленого підрозділу Угорської Екуменічної Служби Допомоги в Україні. Основна мета цього конкурсу: підтримка ініціатив спільнот для покращення їх добробуту в умовах війни та розвитку їх потенціалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *