ГЕНДЕРНО ЗУМОВЛЕНЕ НАСИЛЬСТВО: МЕХАНІЗМИ ЗАПОБІГАННЯ ТА РЕАГУВАННЯ

Чергові, практико-орієнтовані навчання для педагогічних працівників громади організувала КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». У рамках співпраці з International Medical Corps на базі НВК «ZEFIR» (м. Дрогобич) було проведено підвищення кваліфікації для практичних психологів, соціальних педагогів, вчителі предметів «Основ здоров’я» та «Основи медичних знань».
У ході зустрічі особливу увагу учасників було акцентовано на видах насильства, ключових причинах та наслідках гендерно зумовленого насильства, способах реагування, ролі абюзивних відносин у повсякденному житті, використанні корекційних програм спрямованих на покращення психічного стану та психосоціального функціонування особистості. Деталізовано зупинилися на газлайтингу, фетшеймінгу та вісхолдінгу як особливих формах насильства й соціального паразитизму. Педагоги мали змогу набути практичних навичок шляхом виконання інтерактивних вправ та роботи у групах.
«Окремі слова вдячності хочеться висловити тренеру п. Оксані Магас-Іванців та усій команді Міжнародного Медичного Корпусу за теплу зустріч, змістовні, цікаві та практико- орієнтовані навчання. Отримані знання стануть корисними педагогам при викладанні окремих тем навчальних дисциплін та допоможуть фахівцям психологічної служби у наданні фахової допомоги», – зазначила директор Центру Ірина ТАТОМИР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *